Együttműködési megállapodás 5.

Együttműködési megállapodás

Tarsoly Ifjúsági Egyesület

www.tarsolyegyesulet.hu

Doberdo Isonzó a magyar golgota – AmiEu díj – 2015.

A mi Európánk c. vetélkedő /2015/ díja Utazás a Doberdó, Isonzó térségbe, a magyar GOLGOTA helyszíneire a Krajczáros Alapítvány és Tarsoly Egyesület felajánlása

Az I. világháborúban alig akadt olyan magyar család, ahol ne lett volna a háborúban elesett katona hozzátartozó. A mintegy 600 ezer hősi halottunk jelentős része az Isonzó mentén illetve a Doberdó fennsík védelmében veszítette életét és a mai napig is a térségben alusszák örök álmukat. E tragédia emlékét a ma élő nemzedéknek is kötelessége őriznie. Az olasz, szlovén polgárok és hivatalok a katonatemetőket gondosan ápolják, ám e munkában nekünk is van tennivalónk. A centenárium alkalmából a közös Európában elérkezettnek látszik a közös emlékezet ideje. A vetélkedőben nyertes csapat tagjaival e régiót és a hajdan ott történteket kívánják megismertetni a díj felajánlói.

A program legfőbb feladata, célja a nemzeti identitás, öntudat erősítésén, az egyes elemeiben a fizikai megmérettetéssel is járó túrázáson túl az, hogy kiegészítse a résztvevők történelmi ismereteit a magyar nép és magyar történelem kapcsán azokban a témakörökben, amelyekkel iskolai tanulmányaik során nem, vagy csak hézagosan találkozhattak. A tanulmányúton eltöltendő napokban a fiatalok nemcsak pihennek és szórakoznak, tárgyi tudást és gyakorlati ismereteket szereznek, egy kis életre való nevelést is kapnak.

A tanulmányút várható időpontja: 2015. július 06-12.

Helye: Szlovénia és Olaszország.      Találkozás: Székesfehérváron.

A szervezők biztosítják a szállást, étkezést és a programokat, valamint Székesfehérvárról a helyszínekre, illetve onnan Székesfehérvárra utazást. Az egyéb utazásokról, a biztosításról, valamint költőpénzről az utazóknak kell gondoskodniuk.

 

Kapcsolattartó: Németh István, a Krajczáros Alapítvány kuratóriumának elnöke

Telefon: +36 30 9566736

E-mail: krajczaros@t.online.hu

Székesfehérvár, 2015. március 28.


Meghívó

Meghívó – 2015. március 28. – AmiEu

A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület – együttműködve a felvidéki Szövetség a Közös Célokért, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, a Kodolányi János Főiskola, az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága, a Bársony István Alapítvány, a Krajczáros Alapítvány, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör, a Katonai Emlékpark Pákozd szervezetekkel – meghirdette „A mi Európánk” című vetélkedőt magyarországi és határon túli magyar középiskolások számára.

Fő támogató: Székesfehérvár Város Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A két internetes forduló után tizenkettő magyarországi, kárpátaljai, felvidéki, erdélyi és szerbiai magyar csapat jutott be a döntőbe.

A játékról részletes információ a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon található, ahol olvasható az is, hogy honnan és kik jutottak be a legjobbak közé.

 

Időpont: 2015. március 28. szombat

Helyszín: Székesfehérvár, Salétrom u. 4-6., Németh László Általános Iskola, B. épület

Program:

9:45     A Nagy Háború – fotókiállítás ünnepélyes megnyitója.

A kiállítást szerkesztette dr. Szalai Károly.

Támogatók: a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és a Krajczáros Alapítvány.

Kérjük kedves vendégeinket, hogy 9:30 körül érkezzenek meg, tekintsék meg a kiállítást még a döntő elkezdése előtt!

10:00   A vetélkedő megnyitója.

A vetélkedő délelőtti. fordulója.

12:30   Ebéd.

13:00   A vetélkedő délutáni fordulója.

15:55   Eredményhirdetés, díjkiosztás.

 

A programra tisztelettel meghívjuk.

 

Székesfehérvár, 2015. március 20.

Sipos András
elnök