Végső búcsú Kósa Sándor posztumusz dandártábornoktól

Kósa Sándor

Szülővárosában, Nagykörösön, a református temetőben – a Magyar Honvédség halottjaként, katonai tiszteletadás mellett – a család, a barátok, a pályatársak jelenlétében, november kilencedikén helyezték végső nyugalomra Kósa Sándor posztumusz dandártábornokot.

Kósa Sándor 1967-ben született. 1989-ben végezte el a Kossuth Lajos Katonai Főiskola harckocsizó szakát. Ezt követően számos beosztásban teljesített kimagasló szolgálatot, beosztottainak, pályatársainak, parancsnokainak elismerése övezte tevékenységét, missziókban mutatott helytállását, miként sikerrel végzett tanulmányait, többek között az amerikai nemzetvédelmi egyetem vezérkari tanfolyamán is.

2007. január elsejétől az MH ÖHP megalakulását követően, nevezték ki a Hadműveleti Főnökség főnökévé, törzsfőnök-helyettessé. Csak rövid ideig tudta ellátni főnöki teendőit, mert a váratlan, súlyos betegség, majd a tragikus halál kettétörte katonai pályáját.