Megrendülve tudatjuk, hogy Bíró János nyá. mk. ezredes elhunyt

Megrendülve tudatjuk, hogy Bíró János nyá. mk. ezredes életének 59. esztendejében, 2010. október 23-án elhunyt.
Búcsúztatása és temetése 2010. november 04-én (csütörtök) 11,00 órai kezdettel Szabadszálláson lesz, katonai tiszteletadással.

Bíró János 1970-től teljesített katonai szolgálatot. A ZMKMF járműgépész szakán végzett 1974-ben. Szabadszálláson, a Páncélos és Gépjármű-technikai Kiképző Központban kezdte hivatásos katonai pályafutását. Alegységparancsnoki, kiképzési osztályvezető helyettesi beosztásokat töltött be. A ZMKA elvégzését követően, a kiképző központ törzsosztály-vezetője, majd a jogutód 52. Hunyadi Mátyás Javítóezred törzsfőnöke, később parancsnoka lett. 1997-től Kaposvárra helyezték át, ahol a 2. Gépesített Hadosztály logisztikai főnök helyetteseként, majd logisztikai főnökeként szolgált.1999-től a Páncélos- és Gépjármű-technikai Ellátó Központ, 2000-től a Haditechnikai Ellátó Központ parancsnoka volt. 2002-től rendelkezési állományba, 2005-től nyugállományba került. A szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub tagja, Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának elnöke, valamint a BEOSZ Dél-alföldi Régió elnökségének titkára volt.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

BEOSZ Dél-alföldi Régió és Honvéd Nyugdíjas Klub, Szabadszállás